Skip to main content


Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Ved at vælge produkter der er Svanemærket, er du sikker på, at du får et produkt, der er blandt de mindst miljøbelastende i sin kategori. Sammen med EU-blomsten er Svanemærket Danmarks officielle miljømærkning. Svanemærket stiller krav til produktet og den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Hele produktets livscyklus er med i vurderingen. Vil du vide mere, så besøg www.ecolabel.dk.


EU-blomsten

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Et produkt med EU-Blomsten opfylder stort set de samme krav som et svanemærket produkt. Blot gælder dette mærke i alle EU-lande, og ikke kun i Norden. Kravene varierer efter produkttype og evalueres regelmæssigt, så der tages hensyn til den nyeste viden, forskning og udvikling i markedet. Vil du vide mere, så besøg www.ecolabel.dk.


FSC

Forest Stewardship Council® (FSC®) er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. FSC udvikler standarder baseret på anerkendte principper for ansvarligt skovbrug, der støttes af miljømæssige, sociale og økonomiske interessenter. Vil du vide mere, så besøg www.fsc.dk.


PEFC

Mærket minder om FSC-mærket. Kravene varierer fra land til land, fordi de udarbejdes nationalt. PEFC-mærket forudsætter, at man kan spore træet hele vejen tilbage gennem de forskellige handelsled og produktionskæder til den PEFC-certificerede skov. Vil du vide mere, så besøg www.pefc.dk.


Seedling logo

Seedling er en pålideligt mærke, der viser, at produktet er komposterbart. Logoet viser, at produktet er certificeret efter EN13432 standarden for komposterbarhed. Mærket er din garanti for et produkt i et bionedbrydeligt materiale, der kan nedbrydes i et industrielt kompostanlæg. Vil du vide mere, så besøg www.european-bioplastics.org.


OK Compost

Mærkerne OK Compost og OK Compost HOME, overholder begge kravene i standarden for komposterbarhed EN 13432. Produktet skal kunne nedbryde til CO2, vand og biomasse. Produkter mærket med OK Compost-mærket kan nedbrydes i industrielle komposteringsanlæg. OK Compost HOME-mærkede produkter kan nedbrydes i naturlige miljøer eller en god, vedligeholdt hjemmekompost.


Energy Star

Energistjernen betyder effektiv udnyttelse af energien. Energy Star er en frivillig energimærkningsordning, som kan bruges på det mest energivenlige it- og computerudstyr. Produkterne har lavt elforbrug, både når de bruges, og når de står standby. Vil du vide mere, så besøg www.energystar.gov.


Fairtrade

Fairtrade er en international mærkningsordning. Målet er gennem handel at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder. Miljømæssige hensyn spiller en central rolle i mækningsordningen. Ca. 75% af Fairtrade produkter på det danske marked er desuden økologiske. Vil du vide mere, så besøg www.fairtrade-maerket.dk.


UTZ Certified

UTZ Certified er en uafhængig organisation og mærkning for bæredygtig og ansvarlig produktion af primært kaffe, kakao og te. Gode levevilkår for lokalbefolkningen og arbejderne i dyrkningsområderne sikres gennem oplæring og optimering af produktionen, og der tages hensyn til miljøet i produktionen. Vil du vide mere, så besøg www.utz.org.


Rainforest Alliance

Rainforest Alliancemærket indikerer, at et landbrug eller en skov opfylder specifikke standarder for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Rainforest Alliance er en non-profit organisation, som arbejder for bevare biodiversitet og bæredygtighed især i regnskovene i Central- og Sydamerika. Vil du vide mere, så besøg www.rainforest-alliance.org.


Den blå engel

Der Blaue Engel er et statsligt tysk miljømærke, der sættes på varer, der i sammenligning med andre varer inden for varegruppen er de mest miljøvenlige. Reglerne for at få mærket er fastlagt med udgangspunkt i en vugge-til-grav-vurdering. Vil du vide mere, så besøg www.blauer-engel.de.


Milieukeur

Det hollandske miljømærke – svarer til Svanemærket i Norden og Den Blå Engel i Tyskland. Når et produkt er blevet tildelt ­Milieukeur, betyder det, at produktet er ­mindre skadeligt for miljøet sammenlignet med andre produkter i samme kategori. Vil du vide mere, så besøg www.milieukeur.com.


NF Environnement

Frivillig fransk certificering udstedt af AFNOR Certification. For at opnå NF Environnement mærket skal produktet opfylde en række krite­rier for økologi og anvendelse. Vil du vide mere, så besøg www.ecolabels.fr.


EUs økologimærke

Det fælles mærke for økologiske produkter i EU svarer til det danske røde Ø-mærke. Alle økologiske emballerede fødevarer fra EU skal være mærket med EUs økologilogo. Det røde danske Ø-mærke må fortsat benyttes, men ikke uden EUs økologimærke ved siden af. Vil du vide mere, så besøg www.foedevarestyrelsen.dk.


Økologimærket

Det røde Ø-mærke med teksten “Statskontrolleret økologisk” fortæller, at  det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt. Vil du vide mere, så besøg www.foedevarestyrelsen.dk.


Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)