Besked
Kun i dag! Køb for minimum 1.999 kr. ekskl. moms og få bolsjer med! Brug rabatkoden Gave.

Oversigt over miljømærker

Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Ved at vælge produkter der er Svanemærket, er du sikker på, at du får et produkt, der er blandt de mindst miljøbelastende i sin kategori. Sammen med EU-blomsten er Svanemærket Danmarks officielle miljømærkning. Svanemærket stiller krav til produktet og den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Hele produktets livscyklus er med i vurderingen. Vil du vide mere, så besøg www.ecolabel.dk.

Mogens Daarbak

EU-Blomsten

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Et produkt med EU-Blomsten opfylder stort set de samme krav som et svanemærket produkt. Blot gælder dette mærke i alle EU-lande, og ikke kun i Norden. Kravene varierer efter produkttype og evalueres regelmæssigt, så der tages hensyn til den nyeste viden, forskning og udvikling i markedet. Vil du vide mere, så besøg www.ecolabel.dk.

Mogens Daarbak

PEFC

Mærket minder om FSC-mærket. Kravene varierer fra land til land, fordi de udarbejdes nationalt. PEFC-mærket forudsætter, at man kan spore træet hele vejen tilbage gennem de forskellige handelsled og produktionskæder til den PEFC-certificerede skov. Vil du vide mere, så besøg www.pefc.dk.

Mogens Daarbak

Seedling

Seedling er en pålideligt mærke, der viser, at produktet er komposterbart. Logoet viser, at produktet er certificeret efter EN13432 standarden for komposterbarhed. Mærket er din garanti for et produkt i et bionedbrydeligt materiale, der kan nedbrydes i et industrielt kompostanlæg. Vil du vide mere, så besøg www.european-bioplastics.org.

Mogens Daarbak

OK Compost

Mærkerne OK Compost og OK Compost HOME, overholder begge kravene i standarden for komposterbarhed EN 13432. Produktet skal kunne nedbryde til CO2, vand og biomasse. Produkter mærket med OK Compost-mærket kan nedbrydes i industrielle komposteringsanlæg. OK Compost HOME-mærkede produkter kan nedbrydes i naturlige miljøer eller en god, vedligeholdt hjemmekompost.

Mogens Daarbak

Energy Star

Energistjernen betyder effektiv udnyttelse af energien. Energy Star er en frivillig energimærkningsordning, som kan bruges på det mest energivenlige it- og computerudstyr. Produkterne har lavt elforbrug, både når de bruges, og når de står standby. Vil du vide mere, så besøg www.energystar.gov.

Mogens Daarbak

Fairtrade

Fairtrade er en international mærkningsordning. Målet er gennem handel at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste bønder. Miljømæssige hensyn spiller en central rolle i mækningsordningen. Ca. 75% af Fairtrade produkter på det danske marked er desuden økologiske. Vil du vide mere, så besøg www.fairtrade-maerket.dk.

Mogens Daarbak

UTZ Certified

UTZ Certified er en uafhængig organisation og mærkning for bæredygtig og ansvarlig produktion af primært kaffe, kakao og te. Gode levevilkår for lokalbefolkningen og arbejderne i dyrkningsområderne sikres gennem oplæring og optimering af produktionen, og der tages hensyn til miljøet i produktionen. Vil du vide mere, så besøg www.utz.org.

Mogens Daarbak

Rainforest Alliance

Rainforest Alliancemærket indikerer, at et landbrug eller en skov opfylder specifikke standarder for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Rainforest Alliance er en non-profit organisation, som arbejder for bevare biodiversitet og bæredygtighed især i regnskovene i Central- og Sydamerika. Vil du vide mere, så besøg www.rainforest-alliance.org.

Mogens Daarbak