Miljø og CSR

Respekt for verden omkring os

Vi tager vores ansvar alvorligt. Ikke kun fordi det er det rigtige at gøre, men fordi det er god forretning. Derfor opfordrer vi også vores kunder til at undersøge, hvor og hvordan de kan optimere, effektivisere og skabe mere bæredygtige processer. Det giver værdi for både virksomheden og resten af verden.

Vi har gjort det nemt at handle miljøvenligt. Når du handler på vores webshop, kan du med et enkelt klik få vist alle miljøvenlige og bæredygtige produkter.

Shop nemt miljøvenlige produkter
Mogens Daarbak

 

Indkøb med omtanke

Vi har alle et fælles ansvar for at passe på naturen, miljøet og ressourcerne, og derfor har vi udviklet konceptet ”Indkøb med omtanke”.

Indkøb med omtanke giver dig og din virksomhed mulighed for at gøre en aktiv indsats for at mindske CO2 udledningen og samtidig opnå fordele i samhandlen med Mogens Daarbak A/S.

Du og dine kolleger kan minimere miljøbelastningen ved at ændre på få rutiner, når I køber ind til kontoret. Ved at samle ordrer i færre men større portioner, vil leverancerne udlede mindre CO2 på grund af et mindre emballage- og transportforbrug.

Samtidig kan du vælge, at de produkter, du får leveret, er miljøprodukter, som er fremstillet med hensyn til miljøet.

Vi hjælper selvfølgelig med at finde det helt rigtige ”miljøsetup” til din virksomhed, både hvad angår leveranceintervaller, miljøsortiment og priser.

Mogens Daarbak

 

Cirkulær økonomi

På møbelområdet tilbyder vi flere forskellige cirkulære ordninger med formålet at reducere spild, sikre bæredygtig genanvendelse og garantere ordentlig destruktion. Ved indledning af nye samarbejder foretages altid en vurdering af potentialet for videreudnyttelse af produkter og inkorporering af bæredygtige løsninger. Vi har mulighed for at tilpasse løsningen til kundens behov og skabe det optimale miljøsetup gennem vores tilbud om returordning, leje/leasing og bortskaffelse.

Ved returordning sørger vi for, gennem enten genanvendelse eller korrekt destruktion, at kundens gamle møbler ikke er til unødvendig belastning for miljøet. Vores tilbud om leje/leasing af kontormøbler bidrager til bæredygtig genanvendelse og giver kunden mulighed for fleksible og økonomisk overskuelige møbelløsninger. I sidste instans sørger vi for ordentlig bortskaffelse, hvis møblerne ikke er kvalificeret til bæredygtig genanvendelse. Dette indebærer optimal sortering af de forskellige møbelmaterialer med henblik på genbrug.

 • Vi tager/køber gerne virksomhedens gamle møbler retur
 • Vi reparerer nogle af møblerne, så de kan blive anvendt igen
 • Vi sælger via auktioner eller outlet
 • Vi donerer møbler til organisationer, som Røde Kors og Råt&Godt
 • Vi reducere, sortere og bortskaffer inventar korrekt.

Dette er cirkulær økonomi.

Mødebord bolværk Herning Bibliotekerne

 

Brother miljøpartner program

Reducér din virksomheds miljøbelastning ved at indlevere dine brugte blækpatroner og tonere.

Vi er en af Brothers mange forhandlere, som står klar til at tage imod brugte tonere, så de kan blive genanvendt. Forhandlerne kaldes for Miljøpartnere, og det er et initiativ, som vi selvfølgelig er en del af.

Som Brother Miljøpartner er vi med til at arbejde for en grøn udvikling ved at reducere vores produkters negative påvirkning af miljøet og når du afleverer din toner hos en Brother Miljøpartner, sikrer du, at den bliver genanvendt på en miljørigtig måde.

Aflever din brugte toner i en af vores butikker eller udfyld kontaktformularen og bestil en kasse med plads til 12 tommer toner. Når kassen er fuld, bliver den afhentet og sendt til genanvendelse på én af Brothers to europæiske fabrikker.

Bestil her
Mogens Daarbak

 

TCO - Vi skaber resultater sammen

Med en TCO beregning får I som virksomhed, dokumentation på, at vores aftale giver værdi for din virksomhed, og vi er sikre på, at du bruger os optimalt som leverandør.

Mange virksomheder er ikke opmærksomme på alle de omkostninger, der er forbundet med deres indkøb. De betaler i virkeligheden langt mere end bare prisen på produktet. Faktisk kunne de spare mange penge ved at optimere deres indkøbsprocesser, end ved bare at opnå en lav pris på de enkelte produkter.

Vi bruger TCO-værktøjet til at udregne og dokumentere, om det giver mening for virksomheder at omlægge deres indkøbsproces, og i så fald, hvor store besparelser, der kan opnåes i form af kroner, tid og CO2-udslip. I som virksomhed for udleveret en detaljeret rapport og får muighed for at vælge den bedst mulige løsning.

Hvad er TCO?

TCO står for Total Cost of Ownership og beskriver den totale omkostning, som et produkt har, inklusiv alt hvad der måtte indgå i processen forude for, under og efter købet. Kort sagt, hvad er den reelle pris på produktet egentlig?

Mogens Daarbak

Miljømærkning

Vi har gjort det nemmere for dig at købe miljørigtige produkter. Produkterne på vores webshop er tydeligt mærket med de aktuelle miljømærker, som det enkelte produkt måtte have, som f.eks. svanemærket og Vitra certificeringer.

Når vi fastlægger vores sortiment, lægger vi vægt på, at produkterne i størst muligt omfang kommer fra producenter, der har indført miljøledelsessystemer som f.eks. EMAS og ISO 14001. Det er vigtigt for os, at vores leverandører udviser miljøhensyn og social ansvarlighed. Vi kigger bl.a. på, hvordan vores leverandører forholder sig til:

 • Anvendelse af miljørigtige materialer og indholdsstoffer i produkterne
 • Gode arbejdsvilkår og hensyn til nærmiljøet
 • Produktionsprocesser der passer på naturen
 • Transport og fragt der tager hensyn til CO2 udledning
 • Genbrug og genanvendelse
Se mere om miljømærker
Mogens Daarbak

 

Donationer

Vi har, som en del af vores samarbejde med Råt&Godt fokus på Upcycling af møbler, der er udgået af vores sortiment med det formål at reducere spild og sikre bæredygtig genanvendelse. 

Vi gør også brug af auktioner som en vej til at give nyt liv til møbler der ellers ville være blevet kasseret og dermed undgå unødigt spild af ressourcer.

Derudover kører vi ofte projekter, hvor vi selv donerer møbler til skoler og frivillige organisationer. Interesseret i at høre mere om dette, så kontakt os på 96333333 eller [email protected].

Mogens Daarbak

 

Mulighederne er mange

Vi står klar til at hjælpe din virksomhed med råd og vejledning om bæredygtig indretning og mulighederne for genbrug eller miljørigtig bortskaffelse af møbler og inventar. Vi har allerede hjulpet en lang række virksomheder og organisationer i Danmark som:

 • Jyske Bank

I startfasen af indretningsprojektet gennemgik vi alle møbler i samarbejde med Jyske Bank, og renoverede gamle møbler til brug i deres nye lokaler. Overskydende møbler blev doneret og solgt på auktion.

 • College360

Ved indretningen af College360’s syv lokationer hjalp vi med logistik og indsamling af brugte møbler og inventar til videre brug på skolen. De resterende møbler fik nyt liv via auktioner eller blev miljørigtigt bortskaffet.

 • SPX FLOW

Ved levering af ny indretning hos SPX FLOW i Silkeborg tog vi de gamle møbler med og leverede dem, efter aftale med kunden, hos Lemming Friskole og Lemming IF. De fik på den måde glæde af møblerne til deres lokaler. 

Mogens Daarbak

 

ISO & Miljø

Vi er ISO-certificerede inden for både kvalitet (ISO 9001) siden 1998 og miljø (ISO 14001) siden 2011. Det betyder, at vi lever op til internationale standarder, har en langsigtet strategi og har implementeret konkrete systemer i vores virksomhed, som sikrer, at vi overholder kravene om kvalitet og miljø. Det er vi meget stolte af!

Mogens Daarbak

 

Vi støtter lokalt

 • Vi støtter mere end 30 sportsklubber, kultur­institutioner og velgørende formål i hele Danmark. Det er vigtigt for os at engagere os i de lokalsamfund, som vores 7 forskellige afdelinger ligger i.
 • Ofte har vi også fornøjelsen af at støtte spændende projekter og gode formål ved at bidrage med produkter eller udlån af møbler til konferencer og events.
Læs om sponsorater
Mogens Daarbak

 

Vi udvikler mennesker

 • Ledere og medarbejdere i virksomheden skal løbende kompetenceudvikles. 80% af medarbejderne har i løbet af de seneste år fået en uddannelse i service samt en personlig DISC-profil.
 • Hvert andet år oprettes et nyt talenthold, som sammen udarbejder et tværfagligt projekt med udgangspunkt i en specifik udfordring i virksomheden. Talenterne får personlig sparring og uddannelse sideløbende, så deres individuelle kompetencer udvikles.
 • Vi har stor fokus på sundhed og tilbyder med mellemrum et sundhedstjek til alle medarbejdere samt en individuel gennemgang af arbejdspladsen for bedre ergonomi.
 • Vores værdier gennemsyrer virksomhedskulturen, og vi tager alle ansvar for at skabe et godt arbejdsmiljø med respekt, sammenhold og positivitet.
Søg job hos os
Mogens Daarbak

Indretning med omtanke

NRGi bygning
NRGI
NRGis flotte, arkitekttegnede hovedsæde på Dusager i Aarhus har fået nyt liv.
Se Casen
Moslogo
BRING
Indretning af Brings nye grønne hovedkvarter i Danmark.
Se case
Trappe hos Arla
ARLA
Indretningen af Arla Innovation Centre
Se case