Besked
Kun i dag! Køb for minimum 1.999 kr. ekskl. moms og få bolsjer med! Brug rabatkoden Gave.
Samarbejde

Vivabolig – Nytænkende grøn indretning

Vi har stået for den grønne indretning af Vivaboligs nye administrationskontor i Aalborg, og Vivabolig var den første af vores samarbejdspartnere til at få en grøn indretning med mosløsninger.

Vivabolig gangareal
“Grønne indretninger handler om at respektere virksomheders omgivelser, der understøtter deres indretninger. Der skal være plads til at inspirere med nytænkende grønne løsninger til gavn for virksomhedernes kunder og medarbejdere”
Mogens Daarbak
Hanne Bak

Salgschef for planter og grønne løsninger

Lone Vammen fra Vivabolig og Hanne Bak fra Mogens Daarbak A/S er enige om, at gensidig respekt er den vigtigste faktor i et samarbejde, for at processen bliver så gode som mulige. Vi har spurgt Lone fra Vivabolig, hvorfor valget faldt på Mogens Daarbak A/S, og hvad den grønne indretning har betydet for Vivaboligs innovative nye omgivelser.

Hvilken løsning har I fået?

"Da vi sidder ret tæt på vores kontorer, ønskede vi ikke at have gulvplanter på grund af pladsen. Hannes forslag var derfor en løsning, hvor det grønne indslag hang på væggene i stedet for at stå på gulvet.

Vi har bl.a. fået mosbilleder i forskellige størrelser, som hænger i indgangspartiet og rundt omkring på kontorerne, og vores logo er sågar også blevet lavet af mos. Denne løsning giver rummet en helt anden dimension, og noget vi slet ikke turde håbe på."

Vivabolig moslogo

Påvirker de nye omgivelser jer?

"Ja, helt sikkert. Det er selvfølgelig altid en tilvænningssag at flytte til nye lokaler, og derfor har vi også internt lavet en regel, hvor vi ikke må brokke os over noget de første 100 dage, men blot suge de nye omgivelser til os.

Udover de nye lokaler, har vi fået et arbejdsmiljø fyldt med grønne planter, som også kræver lidt tilvænning. Men når det så er sagt, så har vi fået langt mere åbenhed, og omgivelserne påvirker både humøret, kreativiteten og gejsten ved at komme på arbejde."

Vivabolig vægplanter

Hvorfor faldt valget på Mogens Daarbak A/S?

"Til at starte med blev vi inspireret af de løsninger, som I tidligere har lavet, og derfor kontaktede jeg Hanne. Hun tilgodeså de ønsker, som vi havde samtidig med, at hun også kom med nogle helt nye ideer og løsninger til vores nye lokaler, som vi blev meget positive overrasket over. Derfor faldt valget på jer, afslutter Lone Vammen fra Vivabolig."

Vivabolig mosbillede kontor

Fakta om mos

Vi bruger ægte pudemos og fladmos, som er plukket i naturen. Mossen har fået en konservering, der bremser udviklingsprocessen. Den konserverende væske består af 100% naturlige plantestoffer, som er biologisk nedbrydelige.

Hvordan passer og plejer man mos?

  • Undgå at støde/trykke mossen
  • Undgå direkte og langvarig udsættelse af sollys
  • Undgå langvarig udsættelse af for høj luftfugtighed (over 80%)
  • Kun til indendørs brug
  • Må ikke oversprøjtes eller tilføres vand
  • Kan afstøves nænsomt

Fordelene ved mos

  • Det tiltrækker ikke insekter
  • Det har ingen forekomst af svampesporer
  • Det har en positiv effekt på akustikken, da overfladen ikke har en plan flade som eks. et maleri har
  • Produceres i mange former og størrelser – specificeres ud fra den enkelte opgave