Planter

Gode råd til et bedre indeklima

Et sundt indeklima er blevet langt vigtige end tidligere. Vi oplever ofte, at indeklimaet på danske arbejdspladser ikke er optimalt, og da vi bruger størstedelen af dagen på arbejdspladsen, skal indeklimaet være i top! Men hvornår ved vi, at vores indeklima skal forbedres, og hvordan sikrer vi så et sundt indeklima?

Grønne planter på kontoret
“Vi leverer altid grønne løsninger, der har til formål at give arbejdspladserne et sundere og forbedret indeklima. At grønne løsninger så oven i købet beriger din arbejdsplads med smukkere omgivelser, er jo et ekstra plus!”
Mogens Daarbak
Hanne Bak

Salgschef, planter og grønne løsninger

Derfor er et sundt indeklima vigtigt

De første og mest almindelige faresignaler for et dårligt indeklima på arbejdspladsen er typisk hovedpine og træthed. Oplever du en unaturlig træthed på arbejdet og har en tendens til altid at få en dunkende hovedpine, når du kommer på arbejde, så er det typisk et tegn på at indeklimaet på din arbejdsplads skal forbedres.

Med grønne planter vil du opleve at indeklimaet forbedres mærkbart, da grønne planter renser luften ved at optage og neutralisere de giftstoffer der er i luften, og omdanner det naturlige CO2-indhold til ilt. Grønne planter renser ikke bare luften, men nedsætter også stressniveauet og giver et bedre velbefindende.

For at kunne sikre et sundere indeklima på arbejdspladsen, er der yderligere nogle vigtige faktorer som skal være i orden, for at indeklimaet kan forbedres.

1. Rumtemperaturen

Rumtemperaturen er med til at sikre, at du og dine kollegaer trives og får det mest optimale ud af arbejdsdagen. Temperaturen skal hverken være for varm eller for kold, men arbejdstemperaturen skal holdes på ca. 20-22 grader (anbefales af arbejdstilsynet).

Selvom der kan være koldere nogle dage, så sørg for altid at lufte ud på kontorerne hver dag! Til de varmere dage kan du supplere udluftningen med en ventilator.

Kontorplads med vægplante

2. Luftfugtigheden

Hvis rumtemperaturen ikke er optimal, kan det få indflydelse på luftluftigheden på arbejdspladsen. Vi oplever ofte, at danske arbejdspladser har et dårligt inde- og arbejdsklima, hvor luftfugtigheden kan ligge helt nede på 10 %.

Den relative luftfugtighed skal ligge på 40-55% for et optimalt inde-og arbejdsklima. Her vil planterne dog ikke alene kunne sikre den optimale luftfugtighed, men kan suppleres med Aqua Balls, som er en vandbeholder, der afgiver fugt til luften samtidig med, at de absorberer genererende støv og partikler.

Fugtmåler i plante

3. Akustikken

Der findes flere måder at forbedre akustikken på i de enkelte rum på arbejdspladsen. En af måderne er indretning med grønne planter. Planter er med til forbedre akustikken, og det kan dreje sig om alt fra vægge med planter, naturlige afskærmningsløsninger, til rumdelere lavet af grønne planter.

Planterne alene kan ikke forbedre akustikken, men understøtter andre specifikke tiltag til forbedret akustik, som f.eks. plader, skærmvægge, væg- og loftbeklædning.

Mosbilleder

4. Hygiejnen

Hygiejnen spiller også en vigtig rolle, når et sundt indeklima skal bevares. Hvis kontoret flyder med gammel frugt og lignende vil det bl.a. fremkalde bananfluer, der netop vil søge derhen, hvor der er fugtigt, nemlig ned i jorden på planterne. Støv vil også påvirke planterne, så husk planterne, når der tørres støv af på arbejdspladsen.

Hvis ikke støv fjernes på planterne, vil det lukke porerne i bladene. Det betyder, at planterne ikke kan ånde, og med tiden vil de gå til. Dårlig hygiejne og pleje af planterne er ikke godt for helbreddet, og vil være særligt generende for folk med astma og allergi.

Tørrer støv af planter

Tages der højde for ovenstående faktorer, sikres du

  • En større arbejdsglæde
  • En højere effektivitet
  • Et reduceret sygefravær

Serviceaftale på planterne

Vidste du, at vi laver serviceaftaler på vores planter? For dig betyder det, at du ikke behøver at vande og udskifte dine planter, det sørger vi for! Så alt du skal tage stilling til er, hvilke planter du vil nyde udsigten til fra din kontorplads.

Læs mere om dine fordele med en planteserviceaftale, og lad os hjælpe dig med at få et endnu bedre klima på din arbejdsplads.

Se mere her
Vande blomster