Besked
Kun i dag! Køb for minimum 1.999 kr. ekskl. moms og få bolsjer med! Brug rabatkoden Gave.
Miljø

Motion på arbejdspladsen

Det er ikke altid lige nemt at huske motionen i løbet af en travl arbejdsdag. Men det kan alligevel være en god idé! Du kan bl.a. reducere ledsmerter samt mindske dit sygefravær. Du får også en liste med velegnede aktiviteter for dig og dine kolleger!

Kontorcykel

Hvis du eller dine kollegaer er ved at drukne i arbejdsopgaver, så skulle I tage en pause og motionere. Nyere forskning viser nemlig, at motion gør medarbejdere mere produktive, serviceminded, der er mindre "skældud" blandt kolleger, lavere sygefravær og stærkere sociale relationer. Motion på arbejdspladsen giver trivsel – så hvad venter du på?

 

Fordele ved motion på arbejdet

Der er mange fordele ved at træne med kollegaerne. Der er de klassiske fordele som at reducere muskel- og ledsmerter i kroppen, for eksempel ryggen, skuldrene og nakken. Men det er en aktiv gevinst for virksomhedens bundlinje at sende kollegaerne ud at træne.

En ny undersøgelse viser nemlig, at kollegial træning kan være med til at styrke samarbejdet i organisationen, mindske sygefraværet, øge produktivtieten og trivslen – og få alle ansatte til at grine mere sammen. Undersøgelsen viser også, at der ikke er de samme effekter ved at motionere derhjemme som på arbejdet sammen med kollegaerne.

 

INSPIRATION: Motion i hverdagen – og på arbejdet

Der er mange veje til mere fysisk aktivitet – og dermed trivsel – på din arbejdsplads. Vi gennemgår nogle af de forskellige øvelser, aktiviteter eller bare helt almindelige vaner, som du kan få gang i på dit arbejde for at få en mere aktiv hverdag.

 

Planlæg aktiviteter, der giver sved på panden og smil på læben

Det er altid en god idé at stable arrangementer eller udflugter på benene. Det behøver ikke være udpræget fysisk udfordrende – så længe alle får lidt sved på panden og et smil på læben. På din arbejdsplads kan I bestemme, at én dag om måneden laver I noget fysisk aktivt sammen i et par timer.

 • Bowling
 • Skøjtehallen
 • Fodboldkamp
 • Rundboldkamp
 • Gokart
 • Paintball
 • Ridetur
 • Svømmehal
 • Løbetur eller gåtur
 • Spinning
Mountainbike

Kender du walk and talk?

Én måde at dyrke motion på arbejdspladsen på er ved at bruge pauserne eller møderne aktivt. Det kan være, du laver et ”walk and talk”-møde. I stedet for at holde møde, hvor I sidder over en kop kaffe, kan I lige så godt tage jakken på og gå en kort tur, mens I holder mødet. Så får I også frisk luft og klarer hovedet!

Her får du flere idéer til mere bevægelse:

 • Gå lidt rundt, når du snakker i mobiltelefon.
 • Rejs dig op af og til, hvis du har hæve-sænke-bord.
 • Gå ned til din kollega i stedet for at sende en e-mail.
 • Gå ned og hent vand eller kaffe eller gå på toilet et andet sted.
Walk and talk

Aktiv ved skrivebordet

Variation og bevægelse er den bedste medicin for et sundere liv. Med de rigtige produkter kan du nemt aktivere kroppen, både når du står og når du sidder. Samtidig øger du styrke, smidighed og stabilitet i kroppen. Træthed mindskes, koncentrationsevnen øges og du bliver mere produktiv. Og så bliver arbejdsdagen lidt sjovere!

 

Se produkter til en sundere arbejdsdag
Personer sidder på balancebold

Styrketræning og udstrækning

Kontorarbejde kan være belastende for ryggen, nakken, skuldrene og armene. Din arbejdsstilling ved skrivebordet kan hurtigt resultere i spændingshovedpine eller muskelspændinger. Derfor er styrketræning, for eksempel med en bold eller en elastik, en god idé. Det gælder også udstrækning med eller uden redskaber.

Her får du tre udstrækningsøvelser, der er nemme at lave ved skrivebordet.

Person der strækker ud
 1. Stræk ud i nakken
  Læn hovedet først til den ene side og så den anden side, forover og bagover. Læg evt. en hånd oven på hovedet. Du kan også strække ud ved at trække hagen ind og ud og lave dobbelthager.

 2. Stræk ud i skuldre og ryg
  Flet fingrene og løft dem op over hovedet. Træk armene lidt bagud, og læn evt. først til den ene side og så den anden side.

 3. Stræk ud i lænd og ryg
  Læg armene over kors, stå i skulderbred afstand og læn dig fremover. Lad nakken og armene hænge ned mod gulvet.