Kaffepause

Den perfekte kage til kaffen

Det er altid lækkert med kage til kaffen, og derfor skal du forkæles med en fremragende kageopskrift. Den er oplagt til en hyggestund hjemme eller på arbejdspladsen! Kagen er både nem at bage og smager himmelsk!

Kaffe og kage
 
“Jeg laver altid denne kage til vores årlige påskefrokost, fordi den går rent hjem hver gang hos vores gæster, og så er den bare super nem at lave”
Malene Vrist Secher

Kundeservicemedarbejder, Mogens Daarbak A/S

 

Til en kage skal du bruge:

Dej

  • 3 æg
  • 275 g sukker
  • 1 dl vand – lillefingervarmt
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Kakaosauce

  • 125 g smør
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kakao
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og kom efterfølgende vandet i.
  • Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen.
  • Kom dejen i en smurt springform og bag kagen midt i ovnen ca. 35 min. ved 175 grader.
  • Mens kagen stadig er varm, prikkes huller i kagen med bagsiden af en ske.
  • Kakaosaucen: Kom alle ingredienserne i en gryde og lad blandingen smelte ved jævn varme.
  • Den varme sauce hældes ned i hullerne, og kagen sættes til afkøling.

Serveringsforslag

Som enhver anden god kage kan den spises uden ekstra tilbehør. Du kan dog med fordel få gjort noget ved væskebalancen samtidig og drikke en god kop friskbrygget kaffe.

Er du ikke den store bager, eller har du ikke tiden til at gå i køkkenet, så kan du også vælge den nemme løsning og købe chokolade, som du med fordel kan servere til kaffen.