Besked
Spar 20% på alt kaffe! Gælder kun i denne uge.
Teknologi

Tæt på: Unimouse fra Contour


Detaljebillede af UniMouse

Skrevet af Rasmus Skov Kjeldsen, Web- og marketingmedarbejder, Mogens Daarbak A/S.

Jeg har i den seneste tid afprøvet Contours nyeste skud på stammen inden for ergonomiske computermus – Unimouse. I dette blogindlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvad det er for en størrelse samt hvorfor den måske skal være din fremtidige computermus.

Unimouse er produceret til at være en alsidig mus, der kan anvendes både liggende og vertikalt. Den vertikale stilling giver brugeren en langt mere afslappet og naturlig arbejdsstilling, der højner ergonomien og hindrer arbejdsskader.

 

Nem installation

I pakken medfølger der et ladekabel, en USB-modtager, en USB-adapter, en hurtigstart, en manual og selvfølgelig en Unimouse.

Installationen med USB-modtageren var helt smertefri. Den skulle bare i computeren, have 15-20 sekunder til at installere drivere og så var det hele opsat og klar til brug.

Det er en stor mus, der dog vejer meget lidt af sin størrelse. Selve konstruktionen føles stabil, og selvom man blot skal trykke og hive i den for at indstille den, så føles det ikke som om, at den falder fra hinanden. Det tog dermed ikke lang tid at indstille den efter ens hånds størrelse.

Den perfekte tommelfingerstøtte

Hvad der adskiller denne mus fra andre, er især dens dynamiske tommelfingerstøtte. Den har en dejlig tekstur, og man kan virkelig få fat i musen på en optimal måde.

Det tager nogle timer og nogle forskellige indstillinger, før man er helt på plads, men uden støtten, ville det ikke være muligt at have musen tiltet.

Unimouse

En af Unimouses helt store styrker er, ikke overraskende, netop denne tommelfingerstøtte, da det føles utroligt behageligt og afslappende for hånden at anvende musen med tommelfingeren placeret på støtten.

Nærbillede af en der arbejder med en UniMouse.

Musens hastighed

Sensitiviteten (hvor hurtigt musen/cursoren bevæger sig på skærmen) på musen er også let at indstille som man ønsker det. Til normal computerbrug med surfing på internettet, tekstredigering og flytte rundt på filer, foretrækker mange ofte en meget sensitiv mus, der hurtigt kan komme derhen, hvor man ønsker det.

Det er dog ikke altid lige godt med en sensitiv mus. Til billedredigering eksempelvis er det vigtigt med en mindre sensitiv mus, så man har en mere stabil kontrol over cursoren (pilen på skærmen).

Sensitiviteten styres foran på musen, hvor den lille knap og LED-indikatorerne hjælper. Der går også her lidt tid, før man er fortrolig med, hvordan man bedst indstiller musen, men det er en befrielse, at det kan ændres så hurtigt.

Knapper og funktioner

Musen er udstyret med tre almindelige knapper og et scroll-hjul, som så mange andre mus. Der er de almindelig venstre- og højreklik, hvor knappen i midten ændrer musen til de funktioner, som du kender det fra scroll-hjulet.

Udover de velkendte knapper, så er musen udstyret med to små sølv-knapper over tommelfingerstøtten. Disse er forprogrammeret til at gå frem og tilbage i f.eks. hjemmesider, når man browser.

Detaljebillede af UniMouse

Stærk ergonomisk mus til en fordelagtig pris

Musen har netop vundet en Red Dot Award for sit design, hvilket ikke overrasker os. Størrelsen gør den afslappende for fingrene, den er let at indstille efter behov, og den føles mindre belastende end en konventionel mus – og så ser den også ret fed ud!

Indstillingsmulighederne er utallige, så uanset håndstørrelse kan man indstille den optimalt. Derudover er tommelfingerstøtten en meget behagelig oplevelse, der uden tvivl vil falde i god jord ved de fleste.

Så er man på udkig efter en ergonomisk computermus, og mest af alt er til en mus der minder om den traditionelle computermus, så er Unimouse et rigtig godt bud – og så fås den i øvrigt til en yderst fordelagtig pris!


Inspiration