Besked
Spar 20% på alt kaffe! Gælder kun i denne uge.
Teknologi

Tæt på: RollerMouse Red Plus

Sidder du ved et skrivebord dagen lang? Og har du overvejet at lokke chefen til at investere i en RollerMouse til dig? Eller måske du har overvejet at investere i en til hjemmekontoret? Disse overvejelser har vi i vores marketingafdeling gået med, og derfor har vi sat os for at afprøve en af disse ergonomiske computermus for at se, om de overhovedet er til at finde ud af at bruge.

Detaljebillede af kvinde der arbejder med en RollerMouse.

Her får du ikke en ekspertanmeldelse men i stedet helt almindelige kontoransattes oplevelser med en RollerMouse.

Som så mange andre danskere tilbringer vi mange timer af vores liv på arbejdet, og i vores tilfælde betyder det også mange timer foran en computer. Fordi menneskets krop ikke er bygget til at sidde stille otte timer dagligt, er vi tilbøjelige til at udvikle dårlige vaner, der kan medføre spændinger og belastningsskader. Derfor er der generelt i samfundet kommet et øget fokus på ergonomi for at forebygge arbejdsrelaterede lidelser, hvorfor markedet i øjeblikket boomer med ergonomiske produkter.

Et af disse er RollerMouse Red Plus fra Contour, som vi har afprøvet gennem den sidste måneds tid.

Førstehåndsindtrykket sagde det hele

Inden testperioden havde vi ikke tidligere stiftet bekendtskab med en RollerMouse eller en anden ergonomisk mus for den sags skyld. Derfor var vi lidt skeptiske over for, om en RollerMouse ville være lige så nem at anvende som en traditionel computermus, og hvorvidt den ville være svær at vænne sig til.

Efter at have pakket produktet ud tog det ikke mange sekunder, før musen var klar til brug. Med en plug & play USB-installation blev den hurtigt og nemt tilkoblet computeren via et tyndt kabel, og den var derefter klar til brug.

Nærbillede af kvinde der arbejder med RollerMouse

Førstehåndsindtrykket var dog ikke til at tage fejl af, og efter ganske kort tid blev vores skepsis gjort til skamme. Musen viste sig at være ganske nem og behagelig at anvende samt hurtig at vænne sig til, således arbejdshastigheden ikke blev sænket af en svær tilvænningsproces.


Nem betjening og praktiske funktioner

Musen reagerer hurtigt og præcist, hvilket klart er en af produktets største styrker. I den forbindelse fandt vi det fordelagtigt at kunne justere følsomheden på rullestaven, således markørens hastighed kunne tilpasses forskellige opgaver og personer.

Foruden rullestaven har Red Plus et scrollhjul og seks knapper med henholdsvis kopiér, indsæt, højre- og venstreklik, dobbeltklik samt en knap til at justere markørens hastighed. Vi er særligt glade for kopiér- og indsæt-knapperne, der gør det hurtigt at kopiere tekst, samtidig med at man ikke behøver at bruge begge hænder. Derudover fungerer scrollhjulet, som er placeret i midten under rullestaven, ganske godt. Den kører ubesværet ned over siderne, og dens centrale placering gør den behagelig og nem at anvende.

Man skal selvfølgelig påregne enkelte spøjse oplevelser med rullestaven, inden man har vænnet sig til hastigheden, og hvordan den fungerer, men, som beskrevet længere oppe, er tilvænningsperioden overraskende kort – faktisk helt ned til et par dage.

Ergonomi i topklasse

Der er ingen tvivl om, at ergonomien er i topklasse med en RollerMouse. Det er behageligt for håndled, arme og skuldre, at man ikke skal række ud efter musen ved siden af tastaturet.

Markøren bevæger sig nemt og hurtigt rundt ved let at bevæge rullestaven med fingerspidserne, hvilket bevirker, at der ikke laves uhensigtsmæssige bevægelser i håndleddet eller hårde tryk med fingrene. Man får dermed en mere behagelig arbejdsstilling, hvilket både hjælper på humøret og effektiviteten.

RollerMouse set fra siden

Samlet vurdering

Alt i alt blev vi positivt overrasket over, hvor nem RollerMouse Red Plus var at anvende, og hvor lidt tilvænningstid der skulle til. Den hurtige reaktion, skarpe præcision, praktiske funktioner og enestående ergonomi fik os til at glemme alt om den traditionelle mus. Musen er nem og praktisk og fungerer godt til de daglige opgaver.

Er du på udkig efter en ergonomisk mus, har du i hvert fald et rigtig godt bud i RollerMouse Red Plus fra Contour – vi har i hvert fald plaget vores chef efterfølgende.


Inspiration