Besked
Kun i dag! Køb for minimum 1.999 kr. ekskl. moms og få bolsjer med! Brug rabatkoden Gave.
Teknologi

Powerbanks - Sådan finder du den bedste


SACKit powerbank lader en smartphone

Stadig flere af os omgiver os i hverdagen med smartphones og tablets. De bliver flittigt brugt til at klare en masse opgaver – lige fra underholdning til arbejde og betaling. Derfor kan det også være et kritisk problem, hvis man løber tør for strøm, når man er langt hjemme fra eller skal ud af døren.

Dette problem kan du helt undgå at bekymre dig om, hvis du har ekstra strøm med dig.

4 forskellige powerbanks

Vi har herunder beskrevet, hvad du typisk skal forholde dig til, når du skal vælge en Powerbank.

 

mAh? Hvad er det og hvor mange skal jeg vælge?

Går du efter en Powerbank, der kan lade dine telefon igen og igen, så skal du vælge den største batterikapacitet. Dette måles i mAh. Batterikapacitet følger som regel størrelsen på telefonen, så jo større telefonen er, jo større er batteriet og dermed antal mAh. Dette spænd er forholdsvis stort, hvor en iPhone X har 2716 mAh og en Samsung Galaxy S9 eksempelvis har 3000 mAh.

Så en powerbank på 10.000 mAh vil her give dig ca. 3 fulde opladninger, afhængig af din telefon. Skal der lades flere enheder, f.eks. under en festival, anbefales så stor kapacitet som mulig.

 

1 A? 2.4 A? Hvad er det og hvad skal jeg vælge?

A er udtryk for ampere og angiver hvor hurtigt strømmen flyttes – altså hvor hurtigt der kommer strøm fra Powerbanken til din enhed. 1 A er det mest almindelige, men 2,4 A bliver i højere grad anvendt, så der hurtigere kan komme strøm på telefonen.

Der findes fra 1 A og op til 3 A, så er det et krav at kunne oplade hurtigt, så skal A være så høj som muligt og være kompatibel med din enhed. Volt spiller også ind, men som tommelfingerregel er de fleste Powerbanks på 5 Volt, hvormed man kan nøjes med at se efter A.

 

USB-A? USB-C? Lightning? Hvad skal jeg vælge?

Langt de fleste Powerbanks er universelle. Det betyder, at de har en standard USB-udgang, så alle USB-kabler kan sættes i og lade din enhed. Dette er klart den bedste løsning til de fleste behov, da man så ikke behøver at bekymre sig om at købe et ekstra kabel. Det anbefales dog, at man har et kabel liggende med sin Powerbank, så man er sikker på, at man får det med. En anden fordel ved den universelle løsning, er, at man let kan dele sin Powerbank med andre, så længe de bare har deres eget kabel. Så kig efter almindelige USB-udgange (USB-A, hun), hvis du vil have denne løsning.

Andre Powerbanks kommer med en enkelt fast udgang, der altså kun passer til specifikke enheder. Oftest er der tale om Lightning (nyere iPhones) og MicroUSB (Android-enheder). Så vær opmærksom på hvad der står og hvordan laderen ser ud, hvis du vælger den specifikke løsning. Mange nye telefoner i dag kommer også med USB-C, der stille og roligt vil overtage MicroUSB og blive standard.