Besked
Spar 20% på alt kaffe! Gælder kun i denne uge.
Teknologi

3 spørgsmål du skal stille din printer

Printeren er uundværlig på de fleste arbejdspladser og en vigtig del af hjemmekontoret hos mange. Har du valgt den rigtige printer, eller har du på fornemmelsen, at du kunne få meget mere for pengene? Så læs med her, hvor vi giver dig 3 spørgsmål, du skal stille som det første, når du skal finde den helt rigtige printer.

4 forskellige printere

Der findes en perfekt printer for alle, det gælder bare om at stille de rigtige spørgsmål.


1. Hvad skal i printeren?

Kan det virkelig passe, at blækpatroner har en dyrere literpris end fransk parfume? Ja faktisk.

Derfor er det vigtigt, at du undersøger prisen på det, der skal i din printer. Vi møder mange, som har købt en printer til en rigtig god tilbudspris, men som efterfølgende er tvunget til at betale skyhøje priser for det, der skal i printeren.

Vi råder dem næsten altid til at købe en ny printer, som måske er lidt dyrere, men som har en langt lavere driftsomkostning på sigt.

Det afgørende er, at du får klarlagt dine behov, så din printer kan det, du har brug for, uden at koste dig en mindre formue. Skal du fx primært printe tekst, så vil vi altid råde dig til at købe en laserprinter, der bruger tonere i stedet for blækpatroner. Men skal du printe fotografier og farvestrålende grafiske billeder, så giver blækpatroner en dybde og farvemætning, som du ikke opnår med andre løsninger.

2. Skal det være en laserprinter eller en blækprinter?

Kort sagt, blækprintere er bedst til billeder, laserprintere er bedst til tekst. Blækprintere er gode til at printe lidt, laserprintere er gode til at printe meget.

Det er dog ikke helt så sort/hvidt i virkeligheden. Der er som regel aldrig nogen, der udelukkende printer tekst eller billeder. Der er heller ikke nogen, som altid printer meget eller næsten aldrig printer noget.

Derfor er det svært at vurdere, hvor på skalaen man ligger.

Et godt tip er at gå ind i din printjobliste på din nuværende printer og se, hvor mange sider du printer om ugen, og hvordan dine print fordeler sig. Printer du meget, og er de fleste dokumenter i sort/hvid og med tekst, så anbefaler vi en laserprinter.

Er de fleste dokumenter med billeder, eller er billeder og farver en vigtig faktor i dit arbejde og dine print, så anbefaler vi en blækprinter.

Person skifter blækpatroner i printer

3. Hvilken printer er billigst på sigt?

Printerpriser kan være meget uigennemskuelige, og du skal ikke lade dig forføre af knaldtilbud, før du har undersøgt de reelle omkostninger på længere sigt.

Vi rådgiver altid vores kunder til at sammenligne anskaffelsesomkostninger med driftsomkostninger, når de vælger en printer.

Som udgangspunkt medfører en højere anskaffelsesomkostning lavere driftsomkostninger og omvendt. Det vil sige, at jo dyrere din printer er fra start, jo billigere er den som regel at fylde op med toner eller blæk.

Kvinde kopierer papirer ved printer

Det er både fordi, at det er billigere at købe toner og blæk i store mængder, men også fordi at dyrere printere som regel er bedre til at printe økonomisk.

Vælg derfor en printer, der har den nødvendige printkapacitet. Skifter du blækpatroner eller tonere mere end en gang om måneden, så skal du måske overveje at finde en printer med større kapacitet og ydeevne.

 

Et godt tip

Slukker du for printeren efter fyraften eller over weekenden? Det skal du helst undgå, hvis printeren har et automatisk renseprogram.

Printere med et automatisk renseprogram forhindre nemlig, at blækpatronerne tørrer ud. Derfor må du ikke slukke printeren helt, men i stedet skal du lade den stå på standby.

Faktisk er det billigere at have en printer til at stå på strøm end at slukke for den, hvis den har et renseprogram. Det hænger sammen med, at den ved genopstart bruger unødvendigt meget blæk eller toner, fordi den ikke har fået mulighed for at rense sig selv.

 


Til hjemmekontoret