Besked
Spar 20% på alt kaffe! Gælder kun i denne uge.
Teknologi

Makulator til hjemmebrug | Sådan vælger du den bedste makulator

På kontoret er du måske vant til at I har en makulator, der nemt og hurtigt omdanner fortrolige dokumenter til konfetti. Men hvad gør du, når du har brug for at makulere dokumenter på hjemmekontoret?

Mogens Daarbak

De store makuleringsmaskiner til professionel brug er sjældent særligt praktiske på hjemmekontoret. Mange makulatorer fylder meget, er tunge og kræver en smule vedligeholdelse, men der findes også mindre og billige makulatorer, som er perfekte til hjemmebrug.

Har du brug for at makulere et par dokumenter et par gange om ugen, så er der ingen grund til at bruge mange penge på en professionel maskine. Du vil her sagtens kunne nøjes med en mindre makulator til hjemmebrug. Vi hjælper dig med at vælge den rigtige makulator til hjemmekontoret her.

Find den rigtige makulator til hjemmebrug

De fleste billige makulatorer er ikke egnet til kontinuerlig drift, som de professionelle makulatorer ofte er. Men det er også de færreste der har brug for det, når de arbejder hjemmefra. Faktisk er der stor forskel på makulatorer, selvom de i princippet gør det samme; destruerer papir.

Prøv at spørge dig selv: Hvad har du brug for i en makulator? Det gør søgningen efter den perfekte makulator til hjemmekontoret nemmere, når du ved hvad du har brug for.

Vi har herunder samlet nogle af de spørgsmål vi synes er mest vigtige, når du skal vælge en makulator:

Hvor sikker skal din makulator være?

Makulatorer er inddelt i sikkerhedsniveauer, som angiver hvor effektiv maskinen er til at ødelægge papiret. Sikkerhedsniveauerne går fra P-1 til P-7, hvor P-7 er den absolut mest sikre. På P-6 og P-7 er det praktisk taget umuligt at gendanne papiret, da det omdannes til det fineste konfetti.

Hvis du har brug for et godt udgangspunkt til en makulator til hjemmebrug, anbefaler vi sikkerhedsniveau P-4, som er det første sikkerhedsniveau, som ikke bare strimler papiret, men faktisk krydsmakulerer det til konfetti. Du kan læse mere om de forskellige sikkerhedsniveauer i vores artikel her.

Hvor stor skal papirbeholderen være?

De fleste makulatorer har en beholder, hvor det ødelagte papir opsamles. Beholderen gør det nemt at fx genanvende det makulerede papir og hjælper med at holde affaldet samlet.

Jo mere papir du makulerer, desto mere fylder det selvfølgelig, og derfor kan du have brug for at tømme beholderen tit, hvis du vælger en makulator med for lille papirbeholder. Omvendt, så fylder en større beholder også mere, og så kan det måske være svært at finde plads til den på hjemmekontoret.

Hvad er makulatorens kapacitet?

Kapaciteten på din makulator angiver, hvor meget du kan makulere, inden for en given periode. Det er afhængig af makulatorens hastighed, motorstørrelsen, indføringens åbning og hvor tit makulatoren har brug for at køle ned.

Indføringsåbningens størrelse?

Angiver hvor meget papir du kan føre i makulatoren på én gang. Dette er mest relevant, hvis du har brug for at makulere meget papir på samme tid. Nogle makulatorer kan selv trække papiret fra en stak (ligesom en printer), så du ikke selv skal indføre alt papiret.

Skal du makulere store stakke papir, kan det være relevant at tage med i dine overvejelser, men har du kun brug for at makulere et par stykker papir ad gangen, så behøver du slet ikke spekulere på det.

Hvad skal du makulere?

Som udgangspunkt har vi i artiklen her taget udgangspunkt i, at du har behov for at makulere papir. Men det er ikke altid nok!

Meget papir er fx hæftet sammen med hæfteklammer eller papirklips, som kan være besværlige at fjerne. Derfor kan de fleste makulatorer også makulere papir med hæfteklammer og klips, men husk at tjekke din makulators specifikationer, inden du prøver, så du ikke ødelægger din makulator.

Nogle gange har du måske også behov for at makulere fx CD’er eller DVD’er, kreditkort, medlemskort, usb-nøgler eller andet små-elektronik. De er slet ikke alle makulatorer, der kan det, så husk at overveje hvad du har brug for.

Hvor skal din makulator stå?

En makulator er jo en maskine med dele, der bevæger sig. Derfor vil den også afgive støj, når den er i brug. Arbejder du alene på kontoret, er det nok ikke det store problem, men støj kan være forstyrrende for andre. De fleste makulatorer angiver deres støjniveau i brug, hvis du læser specifikationerne.

Derudover, så skal du også overveje størrelsen på makulatoren. Vil du fx have den til at stå under skrivebordet, må den ikke være for høj. Husk at du også skal have plads til at kunne indføre papir, tømme papirbeholderen og have adgang til at kunne tænde og slukke makulatoren efter behov.

Krydsmakulator til personfølsomme data

Arbejder du med personfølsomt materiale, hvad enten det er for den virksomhed du arbejder i, eller i det private? Så har du højst sandsynligt adgang til fysiske dokumenter som fakturaer, kontoudtog, personlige korrespondancer eller medicinsk information, som ikke må havne i andres hænder – og så har du brug for en makulator.

Du skal gøre op med dig selv, hvor sikkert du har behov for at makulere. Hvis du behandler andres personfølsomme data, så er det en god idé at vælge en krydsmakulator med sikkerhedsniveau P-4 eller over. Er det dine egne dokumenter, du skal makulere, eller indeholder de mindre følsomme data, så kan du måske nøjes med et lavere sikkerhedsniveau.

Vælger du en makulator med et lavere sikkerhedsniveau (P-1, P-2 eller P-3), får du en makulator, der laver papiret til strimler, og altså ikke det meget mere sikre konfetti eller krymmel som niveau P-4 og op danner.

Mogens Daarbak

Det perfekte valg af makulator til hjemmebrug

Når du har overvejet de ovenstående spørgsmål, så burde du have et godt udgangspunkt i de vigtigste egenskaber, som din makulator bør have, og så burde du ikke have et problem med at finde den rigtige makulator i vores store udvalg af makulatorer og tilbehør. Har du spørgsmål til valg af makulator, som vi ikke har besvaret her, er vores kundeservice altid klar til at hjælpe på telefon +45 96 33 33 97.

Et udvalg af gode makulatorer til hjemmebrug

Herunder har vi et udvalg af gode makulatorer, som passer til de fleste hjemmekontorer. I udvalget her finder du både strimmel- og krydsmakulatorer, så husk at tjekke at specifikationerne passer med dine makuleringskrav.

Du kan se hele vores store udvalg af alle vores makulatorer ved at klikke her. Vi er sikre på, at vi har den helt rigtige makulator til dit hjemmekontor!


Gode makulatorer til hjemmekontoret