Teknologi

Hvad er refurbished elektronik?

På daarbak.dk kan du købe elektronik, som er refurbished. Men hvad vil det egentlig sige, og hvad kan du forvente dig af sådan et produkt? Det kigger vi nærmere på i dette blogindlæg.

Refurbished iphone

Har du nogensinde kasseret en computer, tablet eller telefon fordi:

  • Skærmen var defekt?
  • Den blev for langsom?
  • Den virkede ikke, som den skulle?
  • Den var for dyr at få lavet?
  • Du bare havde behov for noget nyt?

Uanset hvad grunden var, så har du med garanti skilt dig af med et produkt, der havde velfungerende dele eller blot manglede én ny del for at virke igen. Dette har skabt grobund for en helt ny industri, hvor lettere brugte apparater får nyt liv.

Derfor er begrebet refurbished opstået. Begrebet dækker over elektronik, der indeholder genanvendte dele. I sin helhed er det i princippet et nyt produkt, hvor nogle af delene er brugte.

Et af de helt store plusser ved genanvendt elektronik er det miljømæssige hensyn, der tages, når elektronik genanvendes fremfor at blive destrueret. Du er med til at mindske det stigende problem med elektronikaffald, når du investerer i et refurbished stykke elektronik.

Hvad kan du forvente?

Vi forhandler refurbished mobiltelefoner, tablets, skærme og computere. Hvert enkelt produkt er udstyret med et mærkat, der angiver, i hvilken stand produktet er. Under "udvidet beskrivelse" på hver produktside kan du læse, præcist hvad du kan forvente.

Uanset om det er en telefon, tablet eller computer du køber, er alt data selvfølgelig slettet, og enheden er ligeledes gennemtestet for fejl.

Refurbished elektronik

Der findes forskellige grader af refurbished produkter. Nogle fremstår nyere og med mindre brugsspor end andre. Refurbished produkter inddeles normalt i Grade A, B eller C, hvor A er det bedste. Nogle leverandører af refurbished IT bruger en anden type mærkning. Herunder er en beskrivelse af de typer, vi forhandler:


Apple produkter

Grade B: Dette betyder, at produktet er i god stand og er fuldt funktionsdygtigt, men man skal forvente almindelige brugsspor, såsom små ridser eller skrammer på bagcover eller skærmen. På iPhones og iPads kan kanten omkring glasset have små buler, skrammer og ridser. Der ydes ét års garanti på disse produkter.


Lenovo, Dell og HP produkter

T1A: Produkter med denne mærkning, som svarer til Grade A, har kun få kosmetiske tegn på brug. De er derfor velegnede til professionel kontorbrug, da de er meget tæt på at fremstå som helt nye produkter. Der gives to års garanti.


Har jeg samme rettigheder som ved køb af et nyt produkt?

Når du køber genanvendt elektronik på daarbak.dk, har du selvfølgelig stadig de sædvanlige rettigheder som reklamationsret og garanti. Du skal dog være opmærksom på garantiens længde, der kan variere afhængigt af, hvilket mærkat produktet har – som angivet i afsnittet ovenfor.

Med andre ord kan du helt trygt købe refurbished produkter, da du modtager et fuldt funktionsdygtigt produkt, der har mindre brugsspor, men som til gengæld også er meget prisvenligt i forhold til splinternye produkter.


Refurbished produkter