Case

Indretning af SPX FLOW i Silkeborg

For kort tid siden flyttede en række SPX FLOW medarbejdere ind i nyrenoverede lokaler på Pasteursvej i Silkeborg. Lokalerne har virksomheden ejet gennem længere tid, men de er blevet gennemgribende renoveret, og nogle tidligere produktionslokaler er nu indrettet med kontorpladser, møderum, loungegrupper og kantine.

To krukker med planter

Stedet var tidligere en maskinfabrik, og bygningens historie afspejler sig i lokalernes stil, der er rå og industriel med tydelige referencer til produktionen. Ideen med at flytte medarbejderne har også været at skabe nærhed mellem kontor og produktion, mellem fabriksarbejder og funktionær. For at understrege nærheden, åbnede man dels op til den nuværende produktion. Her blev der sat lydisolerede vinduer op, så medarbejdere på begge sider får fornemmelsen af at være tæt på hinanden.

SPX_arbejdsstationer_800x800.jpg

SPX_rustikkekrukker_800x800.jpg

Processen i renoveringen har været at skrælle et produktionslokale fuldstændig for indhold, så kun gulve og vægge stod tilbage. Herfra er der bygget op med skillevægge og akustikvægge, med respekt for rummets historie og det industrielle look. Gulvene har fået lov at stå rå ligesom al installation er tydelig i rummet. Rum til fordybelse og møder er bygget ind i arkitekturen.

SPX_loungestol blaa2_800x800.jpg

SPX_loungestol blaa_800x800.jpg

Vores opgave har været at indrette kontorpladser, møderum, hall og kantine indbydende og som international virksomhed, men med respekt for historien, danskheden og stilen i lokalerne. De valgte materialer og møbler kendetegner solidt dansk design med materialer som træ, linoleum og uld, alt i nordiske farver.

SPX_hoejbord_1400.jpg

Vores beplantningsafdeling har stået for indretningen med grønne planter i forskellige krukker. Der er plantet både i krukker som virksomheden havde i forvejen og i nye bæredygtige fiberkrukker produceret i miljøvenlige genbrugsmaterialer. Fiberkrukkerne fås i mange størrelser og udformninger. Overfladen har en let struktur og er malet i matte farver, hvilket giver et smukt udtryk. Den specialbyggede bænk i hallen er designet med integrerede planter. Hver tredje uge besøger en af vores servicegartnere SPX FLOW, vander og gøder planterne, og sørger i det hele taget for at alle planter fremstår friske og grønne.

SPX_Siddebaenk med planter_1400.jpg

SPX_kontorpladser_overblik_800x800.jpg

SPX_kontorplads_detalje_800x800.jpg

SPX_Kantine_1400x800.jpg

Kantinen er indrettet med henblik på mange anvendelsesmuligheder og funktioner, så det bliver et sted, der bruges til andet end bare at indtage frokosten. Samtidig er møblerne valgt ud fra, at de kan tåle at blive brugt af folk i arbejdstøj, så alle kan sætte sig, hvor de har lyst uden skelen til jobfunktion. Kantinen er indrettet med rum i rummet, så der både er et sted, hvor gæster kan sidde og spise, og et sted, hvor man kan trække sig lidt væk, holde et møde eller måske arbejde.

SPX_Kantine_krukker_800x800.jpg

SPX_Kigtilproduktion_800x800.jpg


Fakta om SPX FLOW

SPX FLOW er en global produktions- og ingeniørvirksomhed, der tilbyder højt specialiserede og innovative komponenter, procesudstyr og nøglefærdige projekter, samt relaterede serviceløsninger. Med mere end 8.000 medarbejdere, fabrikker i over 35 lande og salgskontorer i mere end 150 lande og en omsætning på ca. 14 milliarder kroner, hører SPX FLOW til én af de større spillere inden for sit felt.

Flere af SPX FLOW’s brands har afdelinger i Danmark, og disse virksomheders historie går over hundrede år tilbage, så erfaringen er stor. SPX FLOW dedikerer en stor del af virksomhedens økonomi, tid og energi på innovation. På de to danske innovationscentre i Silkeborg og Søborg samarbejdes der dagligt med kunderne om at udvikle nye produkter og procesløsninger, som imødekommer forbrugernes krav til nye og sunde føde- og drikkevarer.