Besked
Kun i dag! Køb for minimum 1.999 kr. ekskl. moms og få bolsjer med! Brug rabatkoden Gave.
Case

Indretning af NRGi

NRGis flotte, arkitekttegnede hovedsæde på Dusager i Aarhus har fået nyt liv i et tæt samarbejde mellem Kuben Management og Mogens Daarbak A/S. Ud fra konceptet ”aktivitetsbaserede arbejdspladser” er der skabt nye løsninger til både koncentreret arbejde, teamwork og kreativitet, samtidig med at der er en rød tråd gennem indretningen med masser af stemning og hygge.

Højsofa lilla

NRGi flyttede ind i den 4.500 m2 flotte bygning på Dusager allerede i 2007. Men da virksomheden siden voksede, opstod et behov for bl.a. flere arbejdspladser. Projektet voksede dog, som arkitekt på projektet, Kristina Rytter, udtaler: ”Vi startede med ”2 etagedæk og et par stole” og endte med at give bygningen en ny identitet – et nyt design.”

Væsentlige ønsker til den nye indretning var bl.a. nye mødespots, rum-i-rum, akustikløsninger samt bæredygtighed og omtanke for miljøet. Med Kuben Management som bygherrerådgiver og idéudvikler og Mogens Daarbak A/S som sparringspartner og møbelleverandør er projektet kommet flot i mål, og der er skabt en helhed i bygningens indretning og en arbejdsplads, der er levende og bliver brugt på nye måder af glade medarbejdere.

 
“Når jeg går rundt i bygningen, så er det en fornøjelse at se de forskellige rum-i-rum taget i brug. Alle rummene har fået deres egen identitet, og måden vi har fået skabt en rød tråd gennem hele bygningen er virkelig blevet godt.”
Kristina Rytter
Kristina Rytter Ølund

Tidl. chefrådgiver, arkitekt MAA, Kuben Management

 

I indretningen er der skabt flere kvadratmeter til arbejdspladser og nye mødefaciliteter ved at indskyde et ekstra dæk i rum med stor loftshøjde, og der er også rykket rundt på et par vægge. Den flotte grønne plantevæg i foyeren binder de tre etager sammen. Medarbejderne har været meget aktive i processen, og det var også et stort ønske for medarbejderne at få mere stemning og hygge ind i huset, få gjort kantinen mere funktionel samt ved hjælp af nye farver, overflader, materialer og lys at arbejde med sanserne. Jo flere ”positive” sanser, der er i spil i et rum, jo større er sandsynligheden for at flere mennesker føler sig tilpas og har en god oplevelse i rummet.

NRGi_plantekumme akustik 800x1100px.jpg

NRGi_hoejbord ved trappe_800x1100px.jpg

NRGi_barmiljoe med akustiklampe og billede_800x1100px.jpg

NRGi_moedeboks groen_800x1100px.jpg

 

Kantineområdet har fået en opgradering, så den nu benyttes til møder og uformelle samtaler både formiddag, middag og eftermiddag, og den er ikke længere ”kun” en frokoststue. Lamperne i kantinen hang oprindeligt i de dobbelt så høje rum, hvor man ikke rigtig kunne se dem, men nu har de fået nyt liv og kommer mere til deres ret. Mange af de gamle møbler er genanvendt, og nogle karakteristiske røde læderstole er blevet ombetrukket, så de nu får nyt liv forskellige steder i bygningen. Ud over at genanvende eksisterende møbler, er nye møbler primært produceret med omtanke og respekt for miljøet, og med fokus på lang levetid.

FAKTA om NRGi

NRGi er et fællesskab af virksomheder, der arbejder for et velfungerende samfund og en renere planet - baseret på sikre økonomiske valg. NRGi blev stiftet i 1915 og er et andelsselskab med 215.000 andelshavere. I dag er NRGi en af Danmarks største energikoncerner. NRGi beskæftiger ca. 1.400 medarbejdere og omsatte i 2019 for ca. 2 mia. kr.

NRGi bygning

Nye rumtyper til ”høj koncentration”, ”kreativitet” og uformelle møder er blevet introduceret gennem den nye indretning. Mødefaciliterne er nu ikke kun traditionelle rum. Medarbejderne kan mødes i bænknicher, sofagrupper, telefonbokse og almindelige møderum. Der er skabt højbordsmiljøer, så teammøder og samlinger i enkelte afdelinger kan foregå stående og mere dynamisk, men miljøerne fungerer også som naturligt mødested for en kort samtale eller blot en kop kaffe.

God akustik i rummene har haft stort fokus i nyindretningen. Flere steder er der monteret akustikpaneler på væggene, udført i egefiner, som skaber et varmt, naturligt udtryk. Over højbordene hænger store akustiklamper, som ikke blot dæmper og indkapsler lyden af samtalen ved højbordene, men også skaber et mere intimt og hyggeligt miljø.

Forskellige steder hænger akustikbilleder, monteret med en lyddæmpende akustikplade på bagsiden. Motiverne til akustikbillederne, og til glas- og vægdekorationerne i øvrigt, er omhyggeligt valgt af NRGi. De fortæller om virksomheden og synliggør NRGis værdier og DNA for kunder og gæster hver dag.

Kristina Rytter Ølund om samarbejdet med Mogens Daarbak A/S:

Vi valgte Mogens Daarbak A/S i et udbud med tre konkurrerende firmaer. Vi kunne godt lide deres valg af møbler, stoffer og overflader. Ligeledes gik deres valg godt i tråd med indretningen på NRGis kontor i Blumersgade i Horsens, som vi tog i brug i 2019. Vi havde selv præciseret en del valg af og ønsker til møbler og overflader, men Daarbak var også god til at udfordre os. Ligesom vi også udfordrede dem med ønsket om nogle specielle lamper og nyt design på plantekasser.


Grib stilen med disse produkter