Skip to main contentIndretning af undervisningslokalet

Skab det rette læringsmiljø

Indretningen af et nyt undervisningslokale eller auditorium er en fantastisk mulighed for at designe et læringsmiljø, der skaber det bedste grundlag for tilegnelsen af ny viden og diskussionen af nye idéer. Mange ældre undervisningsfaciliteter er indrettet med tanke på logistik og inddrager ikke al den viden, vi efterhånden har om optimale forhold for indlæring, innovation og koncentration.

Fokus på individet og gruppen

Undervisningslokaler er ikke længere bare rækker af stole peget mod en tavle, hvor underviseren kan stå og tale. Moderne undervisning er dynamisk, og der skal være mulighed for at tilpasse undervisningslokalet til undervisningsformen. Det betyder, at kombinationen af individuelt og gruppearbejde bliver naturlig, og med digitale værktøjer åbner der sig endnu flere muligheder for kreativ videndeling. 

3 gode spørgsmål

  • Hvilke undervisningsformer skal lokalet understøtte?
  • Hvilke digitale undervisningsmuligheder skal der være?
  • Hvem skal undervises i lokalet, og hvordan lærer de bedst?3 tips til indretningen

Optimale undervisningsforhold

Optimale undervisningsforhold

Det er efterhånden almen viden, at mennesker lærer forskelligt, og at vi ved at tage hensyn til individets optimale læringsform kan skabe bedre undervisningsmiljøer. Det gælder både for folkeskoler, universiteter, foredragsvirksomheder, børnehaver og alle andre steder, der ønsker at skabe læring og videreformidle viden. Derfor er det afgørende, at undervisningslokalet indeholder værktøjer til forskellige former for undervisning. Akustikken skal være i orden, der skal være mulighed for visuelt at illustrere idéer og teorier, men der skal også være mulighed for at inddrage taktile og kinæstetiske værktøjer i undervisningen, så de, der bedst lærer gennem kroppen og rummet, også er medtænkt i indretningen.

Styrk koncentrationsevnen

Styrk koncentrationsevnen

Korrekt belysning, gode stole, lavreflekterende borde og optimal akustik er alle med til at skabe de bedste forhold at koncentrere sig i. Men der er forskel på, om koncentrationen skal foregå under en traditionel forelæsning, i gruppearbejde eller under individuel opgaveløsning. Med akustikskærme og fleksible borde kan indretningen af undervisningslokalet tilpasses den pågældende arbejdsform, og de, der modtager undervisningen, bliver dermed i stand til at skabe det undervisningsmiljø, der passer bedst til dem. Det medfører både engagement og øget koncentrationsevne at give eleverne ansvaret for selv at skabe den arbejdsplads, der bedst understøtter deres indlæring.

Inspiration og innovation

Inspiration og innovation

Under indretningen af undervisningslokalet er det nemt at blive så optaget af praktiske løsninger, at vi glemmer det allervigtigste – inspirationen. Undervisningslokaler skal stimulere lærelysten og innovationen, men alligevel er vi ofte bange for at give indretningen kant og personlighed. Derfor er mange undervisningslokaler moderne og digitale, men kedelige og upersonlige. Gør rummet levende med grafiske dekorationer som fx inspirerende citater eller facts. Mal hele bagvæggen med tavlemaling, så I sammen kan brainstorme, lave mindmaps eller tegne figurer, der både pynter rummet og samtidig inspirerer næste undervisningshold. Mulighederne er uendelige, og kun fantasien sætter grænser.Se også hvordan du indretter...

Garderobe

Kantine

Lounge

Del inspirationen med andre

      

Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)