Skip to main content



Indretning af kantinen

God smag

Den gode smag i kantinen skal ikke udelukkende være begrænset til maden. Indretningen skal også være smagfuld. Kantinen bør være en oase, hvor der hygges, stresses af og lades op, mens maden nydes, og indretningen skal sætte rammerne, der gør det muligt.

God stemning

For mange er kantinen et sted for social interaktion og et rum, hvor vi lærer vores kollegaer at kende på et mere personligt plan. Derfor skal indretningen bidrage til den gode stemning og være med til at sætte gang i dialogen – det kan mærkes i det professionelle samarbejde bagefter.

3 gode spørgsmål

  • Hvilken oplevelse skal brugeren gå fra kantinen med?
  • På hvilke tidspunkter er kantinen mest belastet, og hvordan kan det imødekommes?
  • Hvilke små detaljer kan give medarbejderen/gæsten en ekstra god oplevelse?

 



3 tips til indretningen

Start med individet

Når alle skal være glade

Kantinen er et sted for alle, men det kan være svært at gøre alle tilfredse på én gang. Når vi prøver at skabe en kantineindretning, der omfavner alle, ender vi som regel med en indretningsløsning, der ikke helt passer til nogen. Derfor er det en god idé at indrette kantinen med forskellige områder, der har forskellige formål, så der er noget for alle medarbejdere. Det gælder om at identificere de behov, som kantinen skal opfylde for forskellige medarbejdere, og så implementere løsningerne i en indretning af kantinen, der både fungerer som enkelte dele og som helhed.

Flere formål

Et rum med flere formål

Kantinen er et rum med stort potentiale. De fleste steder er kantinen kun i brug om morgenen og til frokost, men står forholdsvist tom resten af dagen. Det er spild af værdifuld plads, og kantinen kan derfor med fordel indrettes, så den kan anvendes hele dagen, og ikke kun når medarbejderne skal spise. Med god akustisk indretning kunne kantinen fungere som en anderledes arbejdsplads, lounge eller måske møderum. I stedet for at ligge øde hen kunne kantinen være et sted, hvor medarbejdere, som har brug for en hurtig miljøforandring, kan gå hen og blive inspireret af nye omgivelser. 

God smag

Skab den gode smagsoplevelse

Oplevelsen udgør halvdelen af madens gode smag, og derfor kan det godt betale sig at kræse for indretningen i kantinen. Flot service og pæne salt/peber-sæt er småting, der kan give følelsen af luksus uden store økonomiske omkostninger.  En anden ting, der har vist sig at være afgørende for madens smag, er musik. Smagsoplevelsen kan forbedres med op til 10 % med den rigtige musik. Samtidig er musik en god måde at skabe behagelig atmosfære i kantinen, så brugerne ikke nødvendigvis behøver at holde en samtale med hinanden, men bare kan slappe af og nyde maden.



Se også hvordan du indretter...

Kontor

Reception

Mødelokale

Del inspirationen med andre

      

Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)