Skip to main contentBelysning

Gør arbejdsdagen lysere

Belysningen har stor betydning for både koncentrationsevnen og humøret - to ting som er meget vigtige på en arbejdsplads for at skabe et sundt og produktivt arbejdsmiljø.

Øg den gode energi og spar på den dårlige

Med den rigtige belysning er det muligt at øge medarbejdernes energiniveau, mens selve belysningsløsningen er energibesparende. Det er blot et spørgsmål om god lysindretning.

3 gode spørgsmål

  • Hvordan skal lysindretningen være forskellige fra rum til rum?
  • Hvor i rummet er der brug for stemningsbelysning, og hvor er der brug for arbejdsbelysning?
  • Hvor ofte glemmer I at slukke lyset, og i hvilke rum sker det oftest?3 tips til belysningen

Grundlæggende belysning

Få styr på det basale

Lys er et element, der uden undtagelse indgår i indretningen af alle rum. I gangarealer og korridorer er lyset nogle gange det eneste indretningselement, mens det i rum såsom kontorer skal indgå blandt mange andre indretningselementer. Tag udgangspunkt i rummet og de lysbehov, det medfører. I gangarealet er det ofte en afdæmpet og dekorativ belysning, mens det på kontoret gælder om både at skabe en god generel belysning kombineret med individuel arbejdsbelysning, der kan tilpasses individet.

Energibesparelse

Skær ned på energiforbruget

Energibesparende belysning er efterhånden blevet en selvfølge i indretningen af virksomheder. Implementeringen af den korrekte belysning kan spare virksomheden for mange penge gennem mange år. Derfor er det også værd at undersøge de mere innovative bud på energibesparende løsninger, som findes i dag. Vidste du fx, at automatiske censorer kan medføre energibesparelser på op til 50%? Dette kombineret med andre former for lyskontrol såsom timere på skrivebordslamper er noget, der for alvor kan ses på energiforbruget.

Fleksibel lysindretning

Fleksibel lysindretning

Lad ikke begrænsede lysmuligheder i rummet skabe begrænsede anvendelsesmuligheder. Med mobile lyskilder bliver lysindretningen dynamisk og tilpasset den moderne arbejdsplads. Lyset skal ikke kun tilpasses placeringen af arbejdspladsen, men også arbejdsformen. Det betyder eksempelvis, at lyskilderne i mødelokalet skal kunne dæmpes, så der er mulighed for at bruge projektorer. Er I helt på forkant med lysindretningen, er det også muligt at integrere forudprogrammerede lysscenarier i hvert rum i virksomheden.Se flere detaljer i indretningen

Akustik

Grafisk dekoration

Solafskærmning

Del inspirationen med andre

      

Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)