Skip to main contentIndretningen af Herning HF & VUC

Rum med plads til læring

Da Herning HF & VUC udvidede deres arealer med en ny bygning, ønskede de en helhedsløsning, hvor den gamle bygning kom til at hænge sammen med den nye. Indretningen i de nye fællesarealer, grupperum og klasseværelser skulle understøtte en række læringsformer og skabe arbejdspladser med mulighed for forskellige måder at arbejde på.

Interaktive læringsrum

Hvordan bruger man sin krop til at lære? Det var et af de centrale spørgsmål, som blev bragt op i forbindelse med indretningen af de mange interaktive læringsrum med møbler i forskellige former og højder med plads til at stå, sidde, ligge og hænge, så rummene understøtter forskellige måder bruge kroppen på i læringssituationen.

Mogens Daarbak A/S leverede:

  • Indretning af fællesarealer
  • Indretning af grupperum
  • Indretning af klasseværelser

 


Grafik og indretning afspejler læringsformer

Bygningen består af flere etager med en række grupperum tiltænkt forskellige former for læring og måder at arbejde på. Det nederste rum, Skovbunden, er tiltænkt opbygning af et fagligt fundament. Længere oppe, i Træstammerne, sættes den faglige viden i kontekst og vækster, og allerøverst, i Himlen, viser eleverne overblikket over den tilegnede viden. Møderummenes formål afspejler sig i møblering, farvesætning og grafik på væggene.

Unikke klasseværelser

Et ønske fra Herning HF & VUC var at skabe et læringseksperimentarium, et klasseværelse med det formål at give plads til andre former for læring end hestesko eller rækkeopstilling. Rummet er derfor indrettet med varierende siddemøbler, så eleverne selv kan vælge de møbler, der bedst understøtter deres måde at lære på. Grønne nuancer på tavler og møbelpolstring giver rummet personlighed og skaber en inspirerende atmosfære.

Sammenhæng mellem det nye og det gamle

Det var vigtigt for Herning HF & VUC at integrere den gamle bygning med gule mursten og den nye bygning med hvide vægge. Med udgangspunkt i logofarverne skabte vi derfor en farvemæssig helhed og placerede akustiktæpper og varierende møbler rundt omkring i bygningerne for at skabe sammenhæng, funktionalitet og æstetik.

 
 

Skal vi også hjælpe med indretningen af din arbejdsplads?

kontakt

Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)