Skip to main content

Indretningen af Aalborg Handelsskole

Et stort rum med stor personlighed

For Aalborg Handelsskole var udfordringen at skabe fællesrum, som eleverne faktisk gad at opholde sig i. De skulle være hyggelige, fleksible og vigtigst af alt, skulle de have personlighed. Hvilken oplevelse skal eleverne have, når de går ind i et fællesrum på Aalborg Handelsskole? De har valgt at uddanne sig inden for handel, og på skoleskemaet står der fag som erhvervsøkonomi og afsætning. Hvad ville inspirere dem, mens de spiste frokost, lavede gruppearbejde eller læste lektier? Det var spørgsmålet, som blev bragt op ved alle beslutninger i indretningssamarbejdet med Aalborg Handelsskole.

Grafik med kant og detaljer

”De unge mennesker vil gerne inspireres, og det bliver de altså ikke af hvide vægge”, sådan lød det fra vores indretningsarkitekt, Jenni Vidarsson, da projektet begyndte. Sammen med studievejleder, Mette Nøhr, og med hjælp fra en dygtig grafiker skabte de helt unikke vægfolier i form af butiksvinduer fra 1970erne. Grafikken på væggene tager udgangspunkt i elevernes uddannelse, som er koncentreret om detail. Det er altså fremtidige salgsassistenter, dekoratører og merchandisere, som nu sidder midt på et inspirerende butikstorv hver dag og bliver mindet om, hvilke døre deres uddannelse åbner for dem i fremtiden.

Mogens Daarbak A/S leverede:

  • Indretning af stort fællesareal
  • Indretning af aula

Den rette tidsånd skaber den røde tråd

Grafikken på væggene matcher bygningen, som er fra 1970erne. Dette skal sikre, at indretningen ikke bliver forældet med tiden, men bevarer det nostalgiske islæt fra Handelsskolens begyndelse. Det samme gælder de arkitekttegnede lamper, som er fra den oprindelige indretning samt træstolene og -sofaerne, som er hentet op fra kælderen og ompolstret. Disse dele af indretningen bevarer tidsånden, men er sat ind i en moderne kontekst.

Et stort område med mange rum

”Førhen kunne man se alle i rummet, når man kom ind ad døren. Nu er der mange flere rum i rummet, og kvadratmeterne er udnyttet bedre,” udtaler Mette Nøhr. Fællesrummet i den ene afdeling af Aalborg Handelsskole måler 13 x 75 meter. For at bryde lokalet op og udnytte pladsen bedre, har vi inddelt det i mindre rum ved hjælp af farver og planter. Vores indretningsarkitekt har koordineret farverne med kunstværkerne og lamperne, som handelsskolen allerede havde, mens planterne er nøje udvalgt af vores gartner, så de trives i miljøet.

Et fællesrum med plads til alle

I handelsskolens anden afdeling er en stor aula, som anvendes til dagligdags aktiviteter som gruppearbejde og pauser, men som også skal kunne tilpasses til foredrag, dimissioner og andre arrangementer. Derfor er møblerne udvalgt, så de er lette at flytte og tilpasse enhver situation. Aulaen skulle være et inspirerende miljø for de unge elever, men den manglede liv og personlighed. Derfor introducerede vi farver til rummet gennem møblerne og gjorde indretningen mere spændende gennem varierende siddemiljøer med stole, barstole, sofaer og taburetter. Grafikken på væggen giver eleverne følelsen af at sidde på en livlig fortorvscafé, mens de spiser frokost, og de kombinerede sofaer og planteskjulere er et finurligtindspark, som passer til den uhøjtidelige og unge atmosfære.

 
 

Skal vi også hjælpe med indretningen af din arbejdsplads?

kontakt

Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)