Skip to main content

Planter

6 ideelle planter til din arbejdsplads

24/7-2017


Ligesom med modetrends inden for møbler, indretning og tøj findes der også trends inden for kontorplanter.

Vores beplantningskonsulent, Pernille Christensen, deler derfor ud af de nyeste trends inden for kontorbeplantning i denne artikel.

Du får 6 planter, som vores grønne team oplever ekstra stor efterspørgsel på i øjeblikket, og som er ideelle til din arbejdsplads. ”Lige nu er det `mormor` planter og de organiske former der er in. Vi er gået fra det meget stilrene look til de mere bløde former. Back to nature er temaet, og det handler om velvære og varme – både i indretningen og i plantevalget,” siger Pernille Christensen.

Herunder giver hun dig 6 planter, som er særligt velegnet til kontormiljøer, og som lige nu er de mest populære blandt mange virksomheder.


 

1. Aspedistra 

Denne plante bliver også kaldt jern- eller ølplante, da den har været flittigt benyttet på kroer og restaurationer.

Den kan tåle at stå mørkt, og med de store mørkegrønne blade vil den passe ind på de fleste kontorer eller i hjemmet.

Det er en langsomt voksende plante, som er tolerant overfor det meste.

Den tåler både sol, skygge, tør og fugtig luft samt kan tørre ud i en længere periode – uden at tage skade. 

plante 11


 

bregne

2. Bregne

Nummer 2 på listen er en velkendt en af slagsen. Bregnen findes i mange forskellige afskygninger og er for mange måske kendt som en vildtvoksende udendørsplante.

Men den er karakteriseret ved altid at se frodig ud og vil derfor også trives i langt de fleste kontormiljøer – selv i de mere skyggefulde hjørner.

Den holder af en høj luftfugtighed og vil derfor elske at være placeret på et WC eller andre rum, hvor luftfugtigheden er høj.

Bregner er stærke planter, der er utroligt effektive til at rense luften for skadelige stoffer.  


 

3. Clusia Rosea

Clusia ´Princess` er en grøn plante, der kommer fra de Caribiske øer. Den kom først i handlen her i landet i 1990erne og er også kendt som ”Pitch able”.

Den er karakteriseret ved dens tykke blade, som er skinnende og dermed altid får planten til at se frisk ud.

Clusia foretrækker halvskygge, men er ikke sart. Den er derfor nem at få til at trives i langt de fleste større kontor- eller udendørsmiljøer.

plante 3


 

plante

4. Fingerphilodendron

En fingerphilodendron er karakteriseret ved de store fligede blade og minimale krav til pasningen.

Den vil gerne stå lyst, men uden direkte sollys. Dog kan den sagtens stå mørkere.

Hvis man overbruser den regelmæssigt, vil den hurtig udvikle mange ”fingrer” og de dekorative luftrødder.

Som en ekstra spøjs info er planten på NASA's liste over planter, der er særligt luftrensende. Dvs. at den også er særligt iltgivende, og derfor velegnet til at rense luften på deres rumstationer.


 

5. Svigermors skarpe tunge

Svigermors skarpe tunge bliver også kaldt for bajonetplante eller Sansevieria. Det er en klassiker, som aldrig går af mode.

Den er nem at holde og kan tåle at stå under de fleste lysforhold.

Når man har Svigermors skarpe tunge, skal man holde lidt igen med vandingen, ellers rådner den. Hvis man holder den tør, har man en plante i mange år.

Der er efterhånden udviklet mange typer af Svigermors skarpe tunge, men det er oftest den med den gule kant, som de fleste folk kender.

På billedet ses to varianter.

sviger


 

mos

6. Mosbillede

Sidst, men ikke mindst, har vi en af de helt hotte trends i øjeblikket. Mosbilleder.

De er lavet af rigtig mos, som er plukket i naturen, og derefter er mumificeret med en balsameringsvæske, som består af 100% plantestoffer, hvilket gør, at indeklimaet ikke bliver påvirket negativt.

Overfladen er ikke en plan flade, men i kraft af opbygningen af mospladerne opnår man en ujævn overflade, der absorberer lyden på en effektiv måde.

Et mosbillede trives bedst med en luftfugtighed under 80%, og det skal helst ikke udsættes for direkte sollys over længere tid.


 

Kontakt vores beplantningsteam

Er du interesseret i at høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din arbejdsplads med den grønne indretning, så er du altid velkommen til at kontakte os.

kontakt

 
Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)