Skip to main content

4 grønne trends

22/01-2019

4 grønne trends i 2019

Planterne har gennem de seneste år vundet indpas i vores private hjem, men også på vores arbejdspladser. De er uundgåelige, når vi designer rum og er med tiden blevet noget, vi tænker ind, allerede inden vi påbegynder indretningen i modsætning til tidligere, hvor planter blot blev anset som en betydningsløs pyntegenstand.

I dag bruges planter og krukker som stilsikre elementer i indretningen på lige fod med møbler, kunst og interiør. Vi ved, at grønne planter i krukker både spiller en funktionel og æstetisk rolle. Gennem vores valg af stil og design kan vi opnå et f.eks. dynamisk, ærligt og harmonisk udtryk og skabe et fristed med plads til leg og finurlige tiltag. Derudover er planten med til at bevare et sundt indeklima, fordi den udskiller ilt og kan absorbere kuldioxid.

 

1. Planter med former

Byd velkommen til det botaniske look - det er kommet for at blive. Den traditionelle plads i vindueskarmen kan sagtens skiftes ud med gulv, væg og loft. Indret med tunge materialer og tunge planter med tykke stængler, der lægger op til fællesskab og temamæssigt favner samhørighed, sikkerhed og tryghed.

Benyt gerne afrundede planter med former, abstraktion, enkel fylde og hængende detaljer. Det kan være planter som Scandens Philodendron, Howea Forsteriana, Spathiphyllum eller Yaccapalmen, som alle har fylde og højde, og som både kan sættes i vindueskarmen eller på gulvet.

Hængeplanter som Rhipsalis Cruciformis, Senecio Rowleyanus eller Hedera Helix er nutidens populære inden for deres art og pryder mange kontorlandskaber.

Krukkematerialet må gerne være rå ler, sand eller beton og med synlig jord i krukkens kant. Det vil signalere bæredygtighed, holdbarhed og mangfoldighed.

 

Plantevæg

 

2. Sundhed og sanselig påvirkning

Krukker og grønne planter klæder ethvert rum og skaber en rolig og hyggelig stemning. Med disse kan du designe forskellige udtryk og derigennem sætte et unikt og personligt præg på indretningen. Hvis du ønsker minimalisme, tryghed og rummelighed, kan du indrette med enkle planter og gerne i lyse, luftige og transparente former med lethed og bevægelighed.

Du kan med fordel benytte glas, tonet og glaseret keramik, lyst træ eller biologisk nedbrydelige materialer til krukkerne.

 

3. Karakteristiske kombinationer

Der findes mange forskellige stilarter, når vi taler om beplantning, og de seneste år er mange nye kombinationsmuligheder kommet til. Vi er blevet mere modige, når vi skal indrette, og vores valg falder stadigt oftere på store planter, der overrasker og vækker opsigt. Planterne må gerne være lidt finurlige, legende, mønstrede, ’sin egen’, måske lidt skæve og med et eksotisk udtryk blandet med det velkendte.

Planterne Calathea Ornata, Fatsia og Begonia Maculata vil blive 2019s anderledes og mønstrede blomsterhits, og Caladiumplanten, Tillandsia og Tradescantia er perfekte til at give farve og liv til rummet.

Kombiner de klassiske lerkrukker med mere moderne krukker og opnå et mixet og særpræget look. Sammensæt krukker i forskellige farver, former og størrelser. Det skaber en fin kontrast til det organiske.

Benyt gerne 3D former, høje tube- eller dråbeformede krukker. Det signalerer ligefremhed, mod og vilje. Krukkematerialet må gerne være stål, genbrugs- og industrielle materialer samt trælameller.

 

Krukke

 

4. Grøn er det nye sort

Genkendeligt klassisk design er og vil altid være tillidsvækkende og skabe tryghed. Kombinationen af klassiske og mørkere toner er blevet meget populær. Hop med på trenden, hvis du og din virksomhed ønsker at signalere, at det traditionelle møder det utraditionelle, at der både arbejdes med realitet og fantasi, det ukendte, kontraster, mystik og nysgerrighed. Valget af krukkedesign må gerne være i skulpturelle og abstrakte former.

Brug også gerne krukker fremstillet i materialer som lava, skifer, glitrende metal, messing, aluminium, sølv eller en kombination af lyst og mørkt træ.

Tip: Plantevalget må gerne være overdimensioneret, forgrenet og med synlige rødder. Det udtrykker noget kunstnerisk, kreativt, og at der er plads til små skævheder.

 

Store krukker

 


Kontakt vores beplantningsteam

Er du interesseret i at høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din arbejdsplads med den grønne indretning, så er du altid velkommen til at kontakte os.

kontakt

 
Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)