Skip to main content

Kend din kaffe

23/11-2017


Kan du finde rundt i kaffejunglen? Kend din kaffe

Danskerne ligger på en tredjeplads over de mest kaffedrikkende nationer i hele verden.

I Danmark drikker vi i gennemsnit 8,6 kg kaffe per indbygger årligt. Over os ligger Østrig med 9 kg og finnerne med 12 kg. Det europæiske gennemsnit er 4 kg – så vi drikker dobbelt så meget kaffe i Danmark som gennemsnittet i Europa.

Bliver du også overvældet af kaffekortet på en café?

Selvom vi drikker meget kaffe i Danmark, bliver mange af os alligevel overvældet af kaffeudvalget på de danske caféer. Du vil bare have en kop kaffe, men lige pludselig skal du tage stilling til alt muligt, du aldrig har hørt om før.

Det kan være forvirrende at finde rundt i – men det kan på samme tid være spændende at gå på opdagelse i de mange forskellige varianter. Måske det også kan inspirere til nye kaffeoplevelser på dit arbejde.

Vi har samlet de bedste i denne oversigt. Vi håber, den kan hjælpe dig på vej mod store smagsoplevelser i kaffens univers. 

 
 

Americano

Drikken består af et dobbelt espressoshot og varmt vand. Her får du drikken i en kop eller et krus, og den minder mest af alt om almindelig sort kaffe.

Cappuccino

En cappuccino har en tredjedel espresso nederst, en tredjedel dampet mælkeskum midtpå og til sidst en tredjedel luftigt skum af mælk øverst. Nogle gange kommer baristaerne chokolade ovenpå. 

Cortado

En cortado består af halv espresso, halv dampet frisk mælk, som kommer i efter espressoshottet. Den bliver serveret i et glas, og den kommer både med enkelte og dobbelte espressoshot.

Espresso

Espresso er fundamentet for de fleste drikke, du kan få på en café. Den bliver brygget på et anlæg med tryk og bliver serveret til dig i en lille kop. Det er 30 ml koncentreret kaffe med crema oven på.

Latte

En latte er et shot dobbelt espresso (60 ml), som overhældes med 300 ml frisk dampet mælk. Du kender en latte på ”kunsten” (latte art), som baristaerne laver med mælk fra kanden, de hælder af. Latte bliver serveret i et større glas. 

Macchiato

Macchiato betyder "plettet" på italiensk. Det kommer sig af, at espressoen bliver hældt oven i den dampede mælk, og det giver en plat øverst. Der skal 90 ml dampet mælk til ét espressoshot. Denne drik bliver serveret i et højt glas. 

Sort kaffe

Almindelig sort kaffe, som enten er blevet brygget på filter (filterkaffe) eller i en stempelkande (stempelkaffe). 

Kaffe

 
 

Du finder alt i kaffe, kaffemaskiner og kaffetilbehør

Vi har alt, hvad din arbejdsplads har brug for for at få slukket kaffetørsten! Det kan være kaffe, kaffemaskiner og kaffetilbehør

Velkommen hos
Venligst vælg privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)